Løvik bedehus i Tresfjord er solgt

På kretsstyrets møte 20. august ble papirene angående salg av Løvik bedehus signert.

Løvik bedehus er ett av to bedehus i Tresfjord (det andre er Rypdal bedehus) og ligger helt inn til Europaveien et par kilometer før du når Tresfjord sentrum når du kommer fra Vestnes.

Huset ble bygget på slutten av 1920 tallet, og siden den gang er veien flyttet slik at den bare går et par meter fra husveggen. I skjøtet fra byggetiden er det en klausul om at hvis huset ikke lenger brukes til bedehus skal tomten føres tilbake til gården som ga tomten til bedehuset. Dette er gården rett over veien.

Løvik bedehus eies av indremisjonen og «Misjonssambandet». I fjor var det en stor vannskade i underetasjen, og samme med tidligere oversvømmelser har dette gjort at huset er sterkt angrepet av mugg. KNIF Trygghet Forsikring betalte i fjor ut kr. 100 000,- til eierne i forbindels med skadene, i forståelse om at disse ikke ville bli utbedret.

Eieren av nabogården, Martinus Løvik, har sagt seg villig til å overta huset og holde det vedlike nå når det ikke lenger brukes til bedehus. Dette i tråd med skjøtet som hans oldefar i sin tid utstedte.

Papirene er nå skrevet under fra NRI sin side og oversendt Misjonssambandet for signatur. Så blir saken tinglyst en gang i løpet av høsten.

Vi er glade for at denne saken har fått en god løsning og at huset blir ivaretatt videre uten å belaset økonomien for misjonen.

Tresfjord har fått en ny kirkestue som ligger midt i sentrum som også organisasjonene kan bruke, og Tresfjord Indremisjon vil i fremtiden ha sine møter både der og på Rypdal bedehus.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *