Fantastiske sommerdager på Frænabu

http://bildegalleri.nri-imf.no/#103

Historiens første «Sommerdager på Frænabu» er avsluttet etter en særdeles vellykket uke.

(klikk på firkanten så får du bildene i stor versjon med bildetekst)

Flokken på rundt 20 som bodde fast på Frænabu ble en sammensveiset flokk med stort humør og pågangsmot. I tillegg har vi hatt med folk fra distriktet både på kveldssamlingene, turene og aktivitetene. Flere lokale har også deltatt fast på alle turer og samlinger.

Annbjørg Barane var taler denne uka og tok oss med igjennom bønnene i Fader Vår i bibeltimer, kveldstaler og andakter. Vi er svært takknemlige for alt Annbjørg fikk gi oss. Det var forkynnelse som gikk fra hjerte til hjerte.

Vertskap var Reidun Åndal, Randi og Emil Krakeli, Anne Berit og Arild Ove Halås. I tillegg deltok de ansatte i NRI på ulike turer og samlinger.

Vi hadde lagt opp til turer og aktiviteter alle dagene, og hadde i tillegg et variert program på kveldssamlingene.

Mandag var vi på Håholmen hvor vi seilte med vikingeskip, fikk omvisning i Saga Siglar Hallen og hadde en nydelig lunch. Om kvelden var det samling med besøk av dikter og sanger Annbjørg Sævareid.

Tirsdag var det tur til Eide, hvor vi først besøkte fjellhulene i Bergtatt Opplevelser på Nås. En mektig opplevelse. Så var det lunch og andakt på Eide bedehus hvor vi også fikk en orientering om steinindustrien ved Per Einar Ellinggard, som har tre generasjoners erfraing fra steinindustrien (hans bestefar grunnla en av steinbedriftene på Eide).  De som ønsket fikk avslutte med omvisning på ett av Eide sine «steinhuggeri» med Ellinggard som guide. Tirsdag  kveld var det Randi Marie Solbakken som sang og spilte, mens Johannes Finset fortalte og viste lysbilder  om den store mineulykken i Aure i 1919 som tok livet av 4 mennesker, deriblant hans bestefar og to onkler.

Onsdag var den store Olympiadagen i regi av OL-president Sigmund Måseide. Etter en høytidelig åpningssermoni var et mange ulike aktivieteter, blant annet ble det gjennomført ikke mindre enn 5 juletrefester. Deltakerne var delt inn i lag og etter mange øvelser ble den verdige vinneren kåret.

Det var innlagt grilling og rømmegrøten ble spist på langbord på plenen. Om kvelden var det Kulturkveld med besøk av Oddgeir Bruaset. Han kåserte om folk som bor «der ingen skulle tur at nokon kunne bu». Liv og Sigmund Måseide sang og det var åresalg.

Torsdag var det tur på stille hav til Bjørnsund med skyssbåten Øybjørn. Oddbjørn Pedersen som guide. Både Søre  og Nordre Bjørnsund ble besøkt, og det var lunch på leirskolen. Torsdag kveld var det familien Sæbø fra Tingvoll (Audun og Synnøve med døtrene Helene og Sølvi) som sto for sangen og musikken. Blant annet ble forsamligen gjort om til et firstemt kor.

Fredag gikk turen med buss via Nesset prestegard til Visthus. Asbjørn Ørjavik var guide. På Visthus ble der servert «sekkjepåse», en ny matopplevelse for våre gjester. Om kvelden var det sang av Familien Smenes og Edmund Søvik kåserte om bedehuslivet i gamle dager, til stor latter og munterhet i salen.

Lørdag ble det hele avsluttet med tur til Kristiansund. Einar Aae var guide over Averøya og Jan Inge Nasvik ledet an i Krisitansund. Vi tok Sundbåten fra Kirkelandet til Klippfiskmuseet og Mellomverftet i Vågen. Etterpå var  det baccalao i bedehuset i Langveien 19. Lørdagen ble avsluttet med leirfest hvor blant annet dramaet på bondegården ble framført. Den vakre Margit (spilt av Reidun Åndal) ble berget fra den grusomme oldefar Henrik (spilt av Einar Aae) av den staute Kristoffer (spilt av Emil Krakeli). I tillegg deltok mange i ulike roller som dyr på gården.

Etter kaffipausen talte Annbjørg Barane for siste gang og Astrid og Gunnar Holth deltok med sang.

Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på denne uka, og arbeider allerede med neste års opplegg. Vi ønsker å gjøre den første uka i juli til en fast opplevelsesuke på Frænabu for både lokalbefolkning og tilreisende gjester.

I løpet av torsdag skal vi legge ut bilder fra de ulike arrangementene som har vært.

Både turene og arrangementene på Frænabu er åpne for folk fra nærmiljøet, og vi håper du vil ta noen turer både til Frænabu og være med på de øvrige turene vi arrangerer.

Du kan selv lese programmet for resten av uka på plakaten under, det er fremdeles mye å glede seg til. Vi har også plasser på de to siste turene, hvor du kan oppleve Bjørnsons rike (fredag) og Krisitansund (lørdag) på måter du ikke før har gjort.

Plakat

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *