«Vanlig» og «Annerledes»

Kretsleder Arild Ove Halås er en av ti personer som har skrevet om sine drømmer for bedehuset som innledning til boka «Motstrømsfolket».

Når jeg skal drømme om hva folk flest mener og tenker om de som går på bedehuset så håper jeg at ordene «vanlig» og «annerledes» vil bli brukt. Det er min drøm om
hvordan vi som bedehusfolk blir oppfattet blant våre naboer og sambygdinger.

Vanlig! Jeg ønsker meg et bedehusfolk som stort sett lever slik som andre mennesker gjør. Det siste vi trenger er at de som er aktive på bedehuset blir oppfattet som sære og spesielle.

«Der din Frelser utestenges, må du ikke selv gå inn» var tidligere idealet for mange på bedehuset. Man skulle i så liten grad som mulig blande seg med verden. I dag trenger vi modige kristne som «går inn» også der Jesus ikke er midtpunktet. Da kan vi forhåpentligvis finne aktive bedehusfolk både på dugnad for skolekorpset, som trener for
lilleputtlaget og på andre arenaer hvor våre medmennesker er å treffe. Som kristne skal vi være lys i verden. En viktig forutsetning for at lyset skal være synlig, er at lyset er plassert der det er mørkt.

Vanlig! Jeg ønsker meg et bedehusfolk som kan leve et vanlig liv utenfor bedehusets vegger som vanlige folk. For å lykkes med det trenger vi et varmt kristent fellesskap som base og utrustningsstasjon for våre liv.

Annerledes! Aldri tidligere har Mesterens ord «skikk dere ikke lik denne verden» vært viktigere enn i vår tid. Norge anno 2012 trenger et bedehusfolk som  har mot, vilje og
åndskraft nok til å leve annerledes enn folk flest.

Annerledes! Hovedgrunnen til at et lys skinner i mørket, er at lyet er noe helt annet enn mørket.

 Annerledes! Jeg ønsker meg et bedehusfolk som lever annerledes. Som har andre prioriteringer  enn folk flest i møte med sex, rusmidler, økonomi og lottokuponger, fritid, prioriteringer, tv-vaner, barn, familie og venner m.m. Mennesker som er preget av det som står i Bibelen og som setter Guds rike og Guds vilje foran seg selv og sine egne interesser. Jeg drømmer om et bedehusfolk som er annerledes fordi vi følger Mesteren dit han leder oss.

Tenk om disse to ordene, «vanlig» og «annerledes» er det som preger folket på bedehuset i Norge anno 2012.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *