Torsdagstreff på Skåla

http://bildegalleri.nri-imf.no/#85

Annenhver torsdag er det «Torsdagstreff» i regi av Vågane og Nesjestranda Indremisjon. Vi var på besøk torsdag 1. mars.

På Skåla-halvøya er det (i noen dager til) tre indremisjonsforeninger; Solemdal, Vågane og Nesjestranda. Vågane og Nesjestranda slår seg i løpet av våren sammen til en felles forening som vil ha arbeid på bedehuset på Nesjestranda (Klippen) og på Vågane.  Disse to foreningen har i flere år arrangert de fleste av sine møter sammen. Fast er «Torsdagstreffene» annenhver uke vekselsvis på de to bedehusene.

Bedehuset på Vågane er et «godt gammeldags» bedehus, mens «Klippen» på Nesjestranda bedehus er et av de nyeste og største i kretsen vår.

Samlingen er lagt opp slik at det første er en møtedel. Deretter er det en solid kveldsmat med samtale rundt bordene før det hele avsluttes med at «Fader Vår» synges firestemt. Det må da nevnes at svært mange av de som deltar på Torsdagstreff også er medlemmer i Solemdal Misjonskor.

Torsdag 1. mars var samlingen lagt til Vågane bedehus. Knut Steinar Dahle ledet samlingen og kretsleder Arild Ove Halås var kveldens «reserveløsning» som vikar for Emil Krakeli. Tema for kvelden var det personlige bønnelivet, med vekt på at bønn er nåde – ikke krav og prestasjoner.

Neste samling er om to uker på Nesjestranda. Da vil det bli markert at det nå i mars er 300 år siden presten på Veøya, Tomas von Westen grunnla presteforeningen «Syvstjernen» – en samling av syv av prestene i Romsdal. Dette regnes som starten for innføringe av pietismen i Norge.

Her kan du lese hva som står i Romsdal Indremisjon sitt 125 års skrift om Tomas von Westen og Syvstjernen:

Tomas von Westen og syvstjerna

Er du interessert i å lese mer misjonshistorie kan du klikke på «Historie» i menyen øverst og gå videre til «Historieskriv».

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *