Prinsessen med englefjærene

Märtha Louvise er på nytt i vinden med sin englelære

Hun er nr. 4 i arverekkefølgen til den norske tronen. Hun har gitt ut ny bok om englene og deres verden og denne uka var hun på nytt på TV sammen med «verdens engledronning».

Les hva kretslederen tenker om prinsessens englelære.

Prinsesse Märtha Louise (prinsesse-tittelen brukes helt bevist i markedsføringen) har gitt ut ny bok om englene og deres verden. Denne gangen enda mer sensasjons-spisset enn tidligere.

Sammen med sin kollega ved Astarte Edukation (oftest omtalt som «engleskolen») Eliabet Nordeng har prinsessen kommet med en ny bok om engler og deres kontakt med menneskene. Her åpenbarer forfatterne (uten en eneste kildehenvisning eller referanse) sensasjonelle opplysninger om englene som ingen i verdenshistorien tidligere har hatt kunnskap om. Vi får vite om englenes navn (bla. Metatron, Chamuel, Sandalphon), deres vesen og kropp, deres språk og ikke minst englenes fjær. Fjærene brukes ikke til å fly, men til å sende budskap til menneskene med.

I følge Märtha Louise finner hun englefjær daglig både hjemme og på skolen sin. Under en meditasjon ved «engleskolen» var plutselig alle dekket av hvite englefjær. «Vi var ute på et stort jorde for å meditere. Vi lukket øynene i 15 minutter og da vi åpnet dem var alle dekket av fjær. Folk hadde til og med fjær under gensrene og inne i lommebøkene» forteller prinsessen. Ikke uten grunn ønsker NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim) å få noen fjær for å DNA-teste disse. De fleste av oss tar vare på en ørnefjær om vi finner det, underlig nok tar ingen vare på englefjærne de finner.

Vi leser også hvordan prinsessen leker «tampen brenner» med engelen Chamuel
for å finne igjen nøklene sine og hvordan hun finner de etter 5 sekunders leting under veiledning av engelen.

Hva skal vi så mene og tro om dette, sett ut i fra et kristent ståsted? Jeg vil kort nevne 4 ting:

1)      La oss lære frimodighet av Märtha Louise.

Selv om prinsessen vet (går jeg ut i fra) at hun vil bli hånet, latterliggjort og sett på som sprø når hun står frem med sitt budskap, har hun likevel en grenseløs frimodighet for det hun tror på. Her har vi mye å lære.

Det kristne budskapet er for mange moderne mennesker like tåpelig som prinsessens englelære. Ordet om korset, evangeliet om Jesus Kristus og han korsfestet er og blir en dårskap (toskeskap) for verden (1. Kor 1,18). Det er likevel dette den kristne kirke skal  forkynne frimodig og ikke skjemmes ved, da det er i dette budskapet kraften til frelse ligger (Rom 1,16). Alt for mange kristne mangler frimodighet for sin Herre. Her kan prinsessen være et forbilde for mange kristne når det gjelder frimodighet for det man tror på.

2)      Prinsessens engler er ikke de engler vi møter i Bibelen.

Bibelens engler kommer som sendebud fra Herren og skal være våre voktere (bla. Salme 91,11 og Luk 1,26). Prinsessen engler skal gjøre oss mest mulig harmonisk og vellykket. Kort sagt er budskapet og læren fra Märtha Louise like fjernt fra bibelsk kristendom som islam og hinduismen. Dette er nyreligiøsitet og New Age i sin mest rendyrkede form, spisset med englefjær og «tampen brenner».

3)      Dette er langt mer enn oppspinn og fantasi

Prinsessen handler i god tro. Jeg tviler ikke et øyeblikk på at hun opplever å finne fjær (selv om vi jo kan undres på hvorfor hun ikke tar vare på disse). Jeg tviler heller ikke på at prinsessen fant sine nøkler etter at en stemme brukte kommandoene fra tampen brenner. Jeg tviler ikke på at kopper flyr gjennom lufta, dører åpnes eller at folk ser spøkelser slik vi får det presentert i TV-programmet «Åndenes makt». Kristne som ikke tror på spøkelser
har egentlig alltid forundret meg. Slike ting er absolutt virkelige, men vi må vite hva dette er og hvordan vi skal forholde oss til det.

Bibelen gir oss veiledning også her. Den forteller oss mye om djevelens aktivitet og hans medhjelpere i åndeverden. Jesu seier over døden og dødsriket viser oss hvordan vi skal forholde oss til spøkelser.

På linken under finner du en undervisningsdisposisjon om dette:

https://nri-imf.no/2010/11/for-ned-til-d%c3%b8dsriket-4/

Her kan du også lese en kommentar av generalsekretær Erik Furnes i ImF om spøkelser (artikkelen til Furnes er skrevet i en annen sammenheng):

SPØKER DET

4)      Grundig lurt av djevelen og hans medarbeidere

Det er det samme for djevelen hvordan mennesker går fortapt. Så lenge mennesker holdes borte fra budskapet om Kristi kors er han godt fornøyd. Enten det er den fromme kirkegjenger som tror at alle døpte blir frelst, den lykkelig og velstående nordmann som aldri tenker Gud, den hedenske trollmannen, den søkende på jakt etter åndenes makt eller prinsessen som taler med englene. For å omskrive ostereklamen fra TV; «samma det, fortapt er fortapt».

For å oppnå dette bruker Satan de mest kreative metoder. Da spanderer han gjerne
noen fjær, slamrer med en dør eller stiller opp med et spøkelse i ny og ne. Hans demoner jobber kontinuerlig med å lure mennesker til å tro på ting som holder dem borte fra Kristus. Ingen har illustrert dette bedre enn forfatteren J.F. Løwgren. I boka «Tre verdener» (utgitt i 1945) beskriver han hvordan djevelens demoner gjennom en spiritistseanse (ledet av lærer Diul) lurer Varda til å tro at hennes kjære Erik har det godt i evigheten selv om han døde uten å komme til tro på Jesus.

Det var natt i kirkebygda. Ute tumlet en skokk av vonde ånder rundt huset, ville og grådige. Inne sto det en enslig stol i en ring av andre stoler. Kvinnen tok plass i den og de andre satte seg i en sirkel rundt henne. Diul slukket alt lys, de gav hverandre hendene. …demonene  var parat.. de blandet seg usynlig med menneskene… mediumet  begynte å komme i trance, hennes sjel var tilgjengelig og en av demonen  for inn i henne… ”Erik, Erik Viken”, kalte Diul sakte… ”Erik”, kalte han en gang til. Da sprang en klar, munter mannstemme  frem i rommet: ”Ja, her er jeg”. Verda ga fra seg et hvinende skrik. ”Spør han” befalte Diul, ”spør”. Så kom det fra Varda med en stemme som holdt på å dø, ”Hvordan har du det Erik”? Eriks kjente stemme svarte: ”Å så godt, så godt Varda”. Det var så godt, all tvil slapp henne, Varda hadde fått fred. ..”Spør ”sa Diul igjen, ”spør”. ”Du lengter ikke, Erik” spurte Varda. ”Lengter nei, vi har det så moro her, vi går på besøk og
ikke lei vær  deg,  snart kommer du også til dette deilige stedet” svarte Erik. .. 

 ”Lurer du på noe mer, Varda” spurte han. ”Ja, kan jeg få seg deg”? Mediet lå rolig,
demonene gjorde et hastig sceneskifte  og en annen av dem trådte i aksjon. ”Nå kommer jeg”, det var Eriks kjente stemme. Lyset ble blålig og en kropp ble synlig og plutselig strålte Eriks kjente ansikt dem i møte…..”  Utenfor husnovene danset djevlene muntert, de krøket seg i vriende  latter, det hadde vært en usedvanlig vellykket seanse.

På samme måte var demonene svært så muntre når en flokk elever fra engleskolen sammen med prinsessen plutselig satt dekket av hvite fjær på et jorde i Norge. Det hadde vært en usedvanlig vellykket meditasjon.

1 Joh 4,1-3 Mine kjære! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden. På dette skal dere kjenne Guds Ånd: hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud, og hver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Dette er Antikristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den er allerede nå i verden. 

Arild Ove Halås   ao.halaas@imf.no

1 svar
  1. Oddvar Nyheim
    Oddvar Nyheim says:

    Takk til Halås, – for han fekk nåde og frimodighet, når det gjeld prinsessen og hennes engler. Lat oss slå ein bønnering, rundt vår kjære prinsesse og vårt kongehus, bera dei på bønnens armer inn for nådens trone. At ho fekk besøk av ein av himmlens engler, eller av hans sendebud her på jord,- så ho fekk sjå JESUS.!
    Helsing Oddvar.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *