Prosentregning og misjonsøkonomi

Tallene 10 % og 130 % forklarer mye av grunnen til stram misjonsøkonomi!

 

”Tiende” er et bibelsk begrep. Det betyr å gi 10 % av sin inntekt til Herren. I GT var dette en plikt i Israel, alle måtte gi ”tiende” til templet/Gud (Malaki 3,10).

I NT er ikke tienden et krav til en kristen. Den er likevel tydelig løftet frem som at ideal alle kristne skal prøve å etterleve. Tiende er 10 % av netto årsinntekt.

Jesus sier vi først skal vi gi keiseren det han skal ha (dvs. betale vår lovpålagte skatt). Så skal vi gi Gud hva Guds er. Med en skatteprosent på 40 vil tienden utgjøre 6000,- pr. 100 000,- du har i brutto inntekt.

Har du 400 000,- i bruttolønn (noe mange har i dag) utgjør tienden 24 000,- pr. år. Hvis du gir 200,- i kollekt hver gang du går på et møte må du altså gå på 120 møter hvert år for å gi tienden med en slik årslønn.

Det er på denne bakgrunn vi så sterkt oppfordrer til Fast Givertjeneste med Skattefradrag. Da får du hjelp til å gi ”nok” og så får du tilbake igjen 28 % av det du gir fra staten.

Jeg er redd de fleste kristne ikke engang er i nærheten av å gi tiende. Guds rike lider og jeg er redd mennesker går fortapt fordi du og jeg ikke tar vår givertjeneste alvorlig nok.

Fra 1990 – 2010 steg lønnskostnadene i Norge steget med 130 %. Det betyr at hvis du ga 1000,- til misjonen hver måned i 1990 måtte du i 2010 gi  2300,- pr. måned for at Guds rike skal ”sitte igjen” med like mye.

Det er svært sjelden noen øker sin givertjeneste i takt med prisstigningen. Derfor øker gapet mellom misjonens inntekter og utgifter mer og mer for hvert år og underskuddene blir stadig større.

Det er et tankekors at vi sliter så sterkt med økonomien i de fleste misjonsorganisasjoner som har sin base i bedehuset, mens de fleste av oss som er med i disse organisasjonene tjener stadig mer.

Det er desverre langt mer enn et tankekors. Guds store ønske om at alle i Norge skal bli frelst og komme til tro på Jesus Kristus hemmes betraktelig fordi så få av Guds barn i Norge gir det de skal til Guds rikes arbeid. Bare i NRI kunne vi nådd mye lenger ut med evangeliet om ikke økonoimen satte så brutale grenser for arbeidet vårt.

Vi er dypt takknemlige for alle som gir til misjonen. Men kanskje noen av oss bør friske opp prosentregningen vår?

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *