Rapport fra Konrad

http://bildegalleri.nri-imf.no/#80

Konrad Frøystad er en av våre mest aktivie fritidspredikanter. Her kan du lese hans rapport etter høsten 2011.

Bildene du ser er to bilder fra Solemdal bedehus, ett av Klara og Johan Rødstøl i stua si på Verma og det siste bildet fra Verma bedehus.

Også i høst har jeg vært ute på en del møter. Det er godt og komme ut å treffe venneflokkene rundt omkring og kjenne det hellige fellesskap og omsorgen.

Torvikbukt.

Samlingfesten  på Torvikbukt var en fin opplevelse. Sammen med søndagsskolen hadde Orseth & co lagt opp et fint program. Det var sang ved barna og ekteparet Måseide og
selvsagt mat og kaffi. Med et fullt bedehus, fikk vi også dele Guds ord sammen
og minne hverandre om at Jesus er der når vi søker han, slik han møtte
Nikodemus vil han møte oss alle.

Fiksdal og Rekdal.

Det ene møte vi fikk ha på Fiksdal og Rekdal, var lagt til Rekdal bedehus. Det var en god samling. Vennene fra Fiksdal møtte også opp, og Haldor Dahle hadde lagt alt til rette. Vi kjente at Guds ånd var der og da er det godt og tale Guds ord. Men der, som i så mange andre bygder, lengter de etter vekkelse og fornyelse. Det var kanskje det siste møtet vi hadde i bedehuset på Rekdal, for ettersom jeg forstod skulle det selges og ta i bruk et annet hus til bedehus.

Vevang

På Vevang hadde vi en fin samling i november. Vi hadde først vanlig møte og deretter nadverdmøte. Det ble en fin stund. Magnhild Hansen hadde lagt alt til rette og vi hadde også en fin og god vitne og bønnestund. Det er veldig fint at bygdene praktiserer fri nadverd.  Dette er med og sveiser sammen flokken til en god og varm forsamling.

Solemdal.

Solemdal Indremisjon hadde lagt første møtet til Risan bedehus. Det var første gangen jeg var på Risan bedehus og med god ledelse av Øyvind Fonn hadde vi et godt møte, der vi fikk dele Guds ord både gjennom tale og sang. Solemdal misjonskor var med og sang og utgjorde en stor del av forsamlingen. Vi hadde også frie vitnespyrd og flere hadde ordet. Til slutt var det kaffi og litt å bite i.  Resten av møtene var på Solemdal Bedehus, der Oldfrid Gjerdebø og hennar medhjelpere hadde lagt det godt til rette. Det blei avslutt fredag kveld med fest. Solemdal er heldig så ennå har misjonskoret. Mange av de går på møtene og de har et fint felleskap og en fin kristenflokk.

Verma.

Jeg fikk i år besøke 2 bedehus jeg ikke hadde vært på før. Verma Bedehus er ett av de. Jeg
møtte en varm kristenflokk som var tent for dette å vinne andre for Kristus. Men også på Verma har kristenflokken minka og eldest. Likevel levde de i bønnen og håpet om at fleire skulle vende om å tro på Kristus. Johan P. og Klara Rødstøl med sine medhjelpere stod for møta og Johan og Klara hadde også en god seng og husrom for en stakkars predikant. Gjestfriheten var det ingen ting og si på. En fin opplevelse og komme til Verma.

Midsund.

Siste stopp på min ”høstturne” var Midsund. Som alltid en trufast flokk som møter opp på bibeltimene onsdagskvelden. Selv om det var langt inn mot jul, (14.12.), var flokken på plass. Vi fikk minne hverandre om det ansvaret som vi som kristne har å få med andre på veien, og  den lønn som venter oss der hjemme. Jesus viste det ansvar han hadde, da han gikk mot Jerusalem. Selv om han visste alt som skulle skje, gikk han videre mot Jerusalem. Han var pålagt en oppgave som han ikke kunne snu seg fra. Han måtte gå for at verden skulle bli frelst. Dette er også mitt og ditt ansvar gitt oss av Jesus. Også på Midsund hadde vi en samtale og litt å bite i og saft.

Dette var en liten hilsen fra meg, noe sent, men likevel godt ment.

Jeg ønsker dere alle et Velsignet nytt år.

Konrad Frøystad

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *