Soveromsfløyen er ferdig

En enorm dugnadsinnsats av noen få trofaste medarbeidere ligger bak når vi i slutten av juni kunne melde at soveromsfløya på Frænabu var ferdig. 

(Klikk på firkanten så får du bildene i stort format med tekst)

Torsdag 28. juni var det nedvask på soveromsfløya, noe som hadde pågått i flere dager. Etter mange og lange dugnadsdager er nå alle ting på plass, og vi er klare til å ta imot gjestene våre på «bibelcampen».

En lys og trivelig fløy med 13 soverom og en stor dagligstue står nå klar til bruk på Frænabu.

Nedenfor kan du lese de oppdateringer som er gjort det siste året – og følger du bildene kan du se utviklingen helt tilbake til starten.

I mai 2012 er rommene er avdelt, malingsarbeidet har kommet langt og nå legges altså gulvbelegget. Det ser ut for at vi skal holde tidsskjemaet med å få bygget ferdig til midten av juni.

Desverre har oppmøtet på dugnad vært mindre enn vi hadde trodd, mye mindre. Dette gjør at utgiftene blir større enn planlagt, da vi måtte leie inn mer hjelp for å få ting ferdig. Vi er likevel svært glade over de som trofast har møtt på dugnad.

Vi minner også om «Tusenkronersrullingen» som nå nærmer seg 170 000,-. Den kan du lese om et annet sted på hjemmesiden.

8 tonn med gipsplater ble i januar 2012 festet i tak og til vegger på Frænabu. Arnold Eide og Hans Kjell Hansen sto for hovedarbeidet  med å få opp all gipsen i taket og ytterveggene. De har også delt av alle rommene og fått opp gipsplatene på veggene, delt av badene m.m.

I begynnelsen av oktober var bygget ferdig utvendig, med vinduer og alt annet på plass. 20. oktober startet arbeidet med isoleringen som var fullført i midten av november. Det var så pause frem til over nyttår.

Etter sommerferien er bygget bordkledt og takplatene er kommet på plass. Vinduene er levert og blir satt inn i neste uke hvis alt går etter planen. Under Frænabudagen på søndag blir det omvisning og orientering om byggeprosessen.

Nederst mot vannet ligger den store dagligstua/peisestua med store vindu ut mot plenen og vatnet. Her blir det møterom/aktivitetsrom m.m.

Fra St.Hans og fremover kom vegger og takstoler kommet på plass, og før arbeiderne tok ferie i slutten av juli var huset tett.

Plata ble støpt 10. mai. Så var det pause i arbeidet frem til 21. juni, da begynte reisingen av selve bygget. De nyeste bildene er tatt onsdag 6. juli.

I dagene før 30. april ble rørarbeidet i grunnen ferdig og isolasjon og armering lagt.

Bildene av støpingen  av ringmuren er tatt 5. april, forskalingen i snøen uka før og grunnarbeidene pågikk fra midten av februar. De siste bildene viser tomten etter vedhogsten i fjor høst og til slutt hvordan det var sommeren 2009.

Vi håper å få lagt til tekster når vi kommer med flere bilder etterhvert som prosessen går fremover.

Klikk her for å se tegninger av bygget!

Situasjonsplan

Tegninger

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *