Fokus på bibelundervisning

Godt frammøte i Torvikbukt søndag 16. januar

 Kunnskap om det Bibelen lærer er viktig, og i mange bedehus arbeides det bevist med å legge tilrette for regelmessig bibelundervisning.

Dette er i samsvar med det som er et av kretsen sine stasingsområder for tiden, å hjelpe de lokale foreningene til å ha en regelmessig og systematisk undervisning ut ifra Guds ord. Det er viktig at det ikke går for lenge mellom hver gang vi er samlet i det kristne fellesskapet, og vi trenger som aldri før å hjelpe hverandre inn i de læremessige sannhetene vi finner i Bibelen.

Vi prøver å hjelpe til slik at det ikke bare er et par møter (eller en møteuke) to ganger i året og så står bedehuset tomt ellers.

Det trenger ikke å være så vanskelig og arbeidskrevende å arrangere bibelundervisning på bedehuset. Stadig flere arrangerer nå møter hvor det knapt er sang/musikk og lite program. Det blir ønsket velkommen og man ber en bønn, så er det undervisning. Etterpå er det muligheter til spørsmål og samtale og noen steder er det også en enkel kaffiservering.

Fra kretsen sin side legges det tilrette for at 2-3 faste predikanter besøker de samme bygdene flere ganger gjennom et semester. Særlig kretslederens virke denne våren i svært stor grad linket opp til slike regelmessige undervisningssamlinger.

Bildet vårt er fra Torvikbukt hvor det denne våren skal være bibeltime hver måned. Kretslederen skal undervise på de 3 første om «Åndsutrustning og nådegaver».  Rundt 25 personer møtte på «Over en Åpen Bibel» som er navnet de har valgt å gi disse samlingene.

I uka som gikk var kretslederen med på slike samlinger i Tomrefjord (tema «Dåpen») og hadde tema om nådegavene både på Vestnes og i Torvikbukt. Denne uka er det Molde og Åndalsnes som skal ha slike samlinger. På Åndalsnes er samlingene sammen med Den Norske Kirke (Tid for tro) og prost Lars Slettebø er med og underviser.

På Vestnes er det slike samlinger annenhver torsdag i samarbeid mellom ImF og NLM.

I tillegg kommer jo selvsagt andre samlinger på bedehuset. Andre forenigner velger andre modeller men vi gleder oss uansett over et økt fokus på å lære opp hverandre i de ulike tema i den kristne tro.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *