20- års jubileum for Måndalen bedehus

http://bildegalleri.nri-imf.no/#94

Søndag 22. april ble det arrangert fest i Måndalen i forbindelse med at bedehuset var 20 år.

Bedehuset i Måndalen ble bygget i 1898-1899, så det sier seg selv at husets historie er vesentlig større enn 20 år. Det gamle bedehuset (siste bilde) ble i 1958 flyttet ca. 100 meter til stedet hvor det står i dag. Da ble huset forlenget med 2 meter og det også bygget kjeller under huset. Denne kjelleren er for tiden under renovasjon for å bli brukt til barne- og ungdomsarbeid.

I 1989 startet arbeidet med å bygge på / fornye det gamle bedehuset. Høsten 1991 kunne det nye bedehuset vigsles og tas i bruk. Huset er bygget sammen med det gamle, og gamlehuset er i dag matsal. Dette gir en flott, lys og luftig sal med en stor glassvegg bak talerstolen. Helt nøyaktig var det altså 20 1/2 år siden huset ble tatt i bruk når 20 års festen startet.

Leder i Måndalen Indremisjon, Kjell Sørli ledet festen (bilde 2). Han hadde blant annet et tilbakeblikk på det som skjedde da nybygget ble reist. Arnfinn Sørli hadde laget en film fra byggeperioden som ble vist.

Kjell ga oss også en orientering om det som skjer i bedehuset i dag. Det er arbeid for alle aldersgrupper fra 0 – 17 år gjennom søndagsskole, barnekoret «Jubel», barnekoret «Shalom», KRAK (Kristen Aktivitetsklubb) og In*Puls for tenåringene. I tillegg er det regelmessige møter både for Indremisjonen, Misjonssambandet og andre organisasjoner.

Bedehusfolket i Måndalen har ansvar for klokker og kirketjenerordningen i Voll kyrkje i Måndalen. Dette har i tiden fra 1991 og frem til i dag skaffet nærmere 600 000,- i inntekter til bedehuset. To basarer årlig og fast givertjeneste gjør at husets økonomi er forholdsvis god.

Rauma Gospelkor under ledelse av Paul Magne Wenås deltok med frisk gospelsang (bilde 3-4). Det var også duettsang av to av ungdommene i bygda, Ida og June Kristin Sørli som fremførte «Who am I?» med sterke bilder og film til sangen. Og selvsagt  god allsang med flere av de gode gamle bedehussangene.

Kretsleder Arild Ove Halås var utsending fra Nordmøre og Romsdal Indremisjon og talte om Guds omsorg og ledelse i vår hverdag.

Som seg hør og bør ble festen avsluttet med et skikkelig kakebord til stor glede for de mange som hadde «funnet veien til bedehuset» (som det ofte heter).

Vi ønsker Måndalen Indremisjon og alle som er engasjert i bedehusarbeidet der inne Guds velsignelse over arbeidet videre.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *