Eresfjord bedehus solgt – spent på fortsettelsen

http://bildegalleri.nri-imf.no/#83
«Siste ord er ikke sagt når det gjelder Guds rike i Eresfjord» – dette er de siste ordene i protokollen for Eresfjord Indremisjon/bedehus

Eresfjord Bedehus er nå solgt, tømt for inventar og overlatt til den nye eieren.

Eresfjord bedehus ble bygget i 1903. Den gangen ble huset satt opp på en tom som ble stilt til rådighet av en gårdbruker i bygda. Ingen avtaler ble gjort, ingenting ble skrevet ned eller tinglyst. Det betyr at selv om indremisjonen eier bedehuset, så har vi aldri eid verken tomten det står på eller området rundt. Eresfjord bedehus eksisterer f.eks. ikke i «grunnboka» eller andre offentlige papirer, men inngår som et av husene på gården det står på.

Eresfjord Indremisjon har så og si ikke virksomhet lenger, og når det er møter blir disse holdt som husmøter. Etterhvert som pengene i kassa ble brukt opp ble det tatt kontakt med Nordmøre og Romsdal Indremisjon om fremtiden for huset. I følge bedehusets lover skal huset tilfalle kretsen når den lokale foreningen ikke lenger kan stå for driften av det.

Så lenge vi ikke eier tomt og grunn, sier det seg selv at det er vanskelig å selge huset. Vi har imidlertid hatt en god dialog med eieren av gården som eier tomten. Etter gode samtaler ble vi enige om at han kjøper bedehuset for en sum vi synes er akseptabel, forholdene tatt i betraktning.

I tillegg har vi solgt en god del av inventaret i huset til to lokale personer som har hatt sterk tilknytting til bedehuset. Totalt har salg av hus og inventar gitt oss en inntekt på rundt 40 000,-.

En kald torsdag i begynnelsen av februar reiste Jan Inge Nasvik og Arild Ove Halås til Eresfjord for å hente det av inventaret/utstyret vi kunne nyttiggjøre oss på Frænabu/Visthus. Vi hentet sangbøker, glass, mugger, bestikk noen bord, det elektriske pianoer og en del andre ting.

Einar Frisvoll tok imot oss og hjalp oss. Han har også organsiert det slik at stolene samt en del andre ting sendes til øst-Europa som hjelpesending.

Det siste som er skrevet inn i protokollen for Eresfjord Indremisjon/Eresfjord Bedehus er følgende:  «Siste ordet er enda ikke sagt når det gjelder Guds rike i Eresfjord». Så får fremtiden for det kriste arbeidet i Eresfjord ligge i Guds hender.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *