Skolestart med fulle hus og topp stemning

Årets nye elever ved Molde Fhs. 126 i tallet

En ny folkehøgskolesesong har startet ved Molde folkehøgskole. Lørdag 18.august markerte vi skolestart med en flott åpningsfest. 126 elever møtte til skolestart. Dette betyr helt full skole. Vi gleder oss til å bli kjent med årets elever.

I løpet av dagen fyltes skoletunet opp med forventningsfulle og spente elever. Elevene ble godt tatt imot av personale og elever fra skolens lederlinje. Mange har nok lenge gått og lurt på hvem de skulle bo på rom sammen med. Etter innkvartering var det flexi middag i skolens matsal.

Åpningsfesten ble ledet ev en godt opplagt idrettslærer Mari Dale Moltu. Programmet  bestod av tale ved rektor Helge Kjøll jr., presentasjon av elever og personale, innsalg ved stipendiatene, hilsen ved styreleder Anne Bente Klokk Svendsvik og sang, musikk –og underholdningslag ved skolens personale.

Vi er i gang og gleder oss nå til fortsettelsen og ikke minst til å bli kjent med årets elever. Utpå kvelden møttes elevene til en «bli kjent samling». Det rapporteres om mye moro og svært god stemning. Følg med oss på nyheter som bli lagt ut i løpet av skoleåret.

Årets «Bli kjent tur» ble lagt til leirstedet Visthus i Nesset kommune. Det ble en topp tur med svært god stemning og mye vakker natur. Fantastisk å få komme til Visthus og bli møtt av svært serviceinnstilte pensjonister.

Turen startet tidlig tirsdag morgen. Med egne og innleide busser gikk første etappe av turen til Nesset kommune. En kommune kjent for bl.a. flotte fjell, syklisten Kurt Asle Arvesen og Bjørnstjerne Bjørnson. Basecamp for turen var leirstedet Visthus i Vistdalen. Det sjarmerende hovedhuset ble i sin tid bygget av fiskeglade engelske lorder. På Visthus stod bl.a.  teambuilding på programmet. Elevene løste både store og små utfordringer på en glimrende måte. Etter et godt taco-måltid var det tid for både volleyball og fotball.  På kvelden var det stor stemning med bl.a. mye god allsang. Etter rydd og vask på onsdag satte vi kursen mot Rauma kommune og den berømte Trollstigen. Her kunne man velge mellom å sykle ned og opp Trollstigen, eller tur til Bispevatnet og videre mot Bispen og Kongen. Det er ingen tvil om at skolen har fått 126 spreke elever. Etter hjemkomst til Molde ble det dusj før dagen ble avsluttet med middag.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.