Leirsted


Visthus Ferie og leirsted   vi henviser til www.visthus.no

Visthus ligger i Vistdalen i Nesset kommune. Avstanden fra Åndalsnes (kommunesenter i Rauma kommune) er 60 km og fra Eidsvåg (kommunesenter i Nesset kommune) er 35 km. Avstanden til Molde er 50 km (inkludert en ferge på 10 minutter).
(Se her for kart og veibeskrivelse)

Hovedbygget på Visthus er bygget i skotsk jakthyttestil og er et flott tømmerbygg fra 1908. Det var den engelske lord Gui Freemantle som bygde stedet.

Stedet har en spennende historie og var de første tiårene feriested både for engelske lorder og deler av den norske overklassen. Freemantle var en av flere ”lakselorder” som på slutten av 1800 tallet fisket i norske elver. Visa er fremdeles en god lakseelv i gode sesonger.

Kjøpt av Indremisjonen
Nordmøre og Romsdal Indremisjon kjøpte Visthus i 1958/59 og har siden den gang foretatt en omfattende restaurering og utbygging.

Fasilitetene
Stedet har i dag et internatbygg fra 1983. I 2014 fikk alle de 9 rommene toalett og dusj. Vi har også 13 campinghytter i ulike størrelser. Visthus brukes til våre egne leirer og misjonsarrangement. I tillegg er det mange som velger å legge selskap m.m. til Visthus. Om sommeren er det også mulig å leie hytter/rom i enkelte perioder. Visthus er vinterstengt da tømmerbygget/hovedbygget ikke er isolert for norsk vinterkulde.

Fra Visthus kan du besøke Trollveggen (60 minutter) og Trollsigen (ca 65 minutter), Eikesdal med Mardølfossen som er Nord Europas høyeste fossefall (ca 45 minutter), Nesset prestegard som var Bjørnstjerne Bjørnssons barndomshjem (35 minutter) og mange andre av Romsdalens attraksjoner.

Du er velkommen til Visthus både på våre leiere (se nri-ung.no), misjonsarrangement eller om du vil ha en flott ramme rundt selskapet ditt.

Leder for driftsstyret og kontakt : Ole Harald Sekkeseter. tlf : 98046864 , mail: oh.sekkeseter@imf.no

Adresse: 6364 Vistdal. Telefon: 98046864

FRÆNABU MISJONSSENTER:     se www.frenabu.no

Frænabu ligger like ved riksvei 663 ved Hostadvatnet mellom Elnesvågen og Farstad i Fræna kommune. Stedet ligger midt mellom Molde og Kristiansund med omtrent 35 km avstand til begge byene. Avstanden til Elnesvågen (kommunesentrum i Fræna) er 10 km. (Se her for kart og veibeskrivelse)

Kjøpt av Indremisjonen
Nordmøre og Romsdal Indremisjon kjøpte Frænabu i 2003. Opprinnelig var stedet skole men ble utbygd på 1980 tallet med tanke på å bli opptreningssenter for helseforetaka på Nordvestlandet. Dette ble ikke gjennomført og stedet var slik godt egnet til leirsted og misjonssenter. Selve eiendommen er på nærmere 70 mål.

Fasilitetene
Hovedbygget har 15 soverom med toalett og dusj og er svært godt tilrettelagt for rullestolbrukere. I 2001 ble det bygget ny soveromsfløy med 15 nye soverom. I hovedbygget finner vi også matsal, kjøkken, peisestue en stor møtesal og en ny mindre møtesal.  I tillegg til egne leirer og misjonsarrangement er Frænabu veldig mye brukt til selskap, minnesamvær, kurs, konferanser m.m. både i helgene og på ukedager. Stedet er et ypperlig alternativ til de fleste typer slike arrangement.  På tomten står også en stor ”murkloss” som opprinnelig var tenkt til badebasseng m.m. Denne har vi på sikt planer om å gjøre om til møtesal m.m.

Kretskontoret
Våren 2009 flyttet Nordmøre og Romsdal Indremisjon sitt kretskontor/ administrasjonssenter fra Molde til Frænabu. Kretskontoret holder til i et eget bygg like ved ”murklossen”.  Avstanden til Molde og Kristiansund er omtrent 35 km, til kommunesenteret Elnesvågen i Fræna kommune ca. 10 km. Avstanden er svært kort til severdigheter som fiskeværet Bud med Ergan Kystfort, Atlanterhavsveien, Hustadvika m.m. Frænabu ligger helt ved strandkanten til Hostadvatnet som er et godt ørretvann og er en del av et lakseførende vassdrag. Her har vi også brygge og båt.

Ila våren 2019 er kretskontoret planlagt flyttet til 2. etasje i «Klossen» på Frænabu.

Du er velkommen til Frænabu både på leir (se www.nri-ung.no ), på våre misjonsarrangement og dersom du vil holde selskap m.m. Du må gjerne ta kontakt for nærmere informasjon.

Daglig leder på Frænabu er Reidun Åndal. Sammen med seg har hun Bente H. Hustad som leirstedsmedarbeider.

Adresse: Farstadvegen 1207, 6444 Farstad

Telefon: 96 94 26 60 (OBS NYTT NR)

e-post:   frenabu@imf.no