Oppdrag utført?

”Oppdrag utført!”, kommer det tydelig og klart fra Agentleder, Ann Kristin Tosterud Eriksen, søndagsskolekonsulent i Romsdal krets.

De 35 deltakerene på Agentleir på Frænabu 28.-30. september mener de har funnet koden og får gruppevis prøve å åpne kodelåsen til kofferten hvor det muligens finnes en premie. Spenninga er stor. Vil låsen gå opp? Hvis ikke, er det bare å granske puslespillet av Peter og Jesus som går på vannet en gang til.  Er det noen spor 2.- 4. klassingene kan ha gått glipp av?

Agentene på Frænabu fikk mange utfordringer som krevde samarbeid, oppmerksomhet og kreativitet. For hvert oppdrag de greide å løse, fikk de klipp i agentkortet sitt. Sporene de blant annet skulle lete etter var fisketegnet. Dette var koden de første kristne brukte for å fortelle at de trodde på Jesus, i en tid med mye forfølgelse. I løpet av helga kom alle gruppene i mål med seks klipp hver.

Det var historier om møter mellom Peter og Jesus som var den røde tråden i ”Agent Spesial”. De seks gruppene fikk hver sin tekst å dramatisere. Her fikk de høre om fiskefangsten, om Peter som fornekta at han kjente Jesus og om Jesus sin bekreftelse på at han elsket Peter. Ann Kristin knyttet historiene sammen. Fortellingen om at Peters lenker i fengselet falt av, og at Peter kunne passerer seksten soldater uten å bli tatt, gjorde inntrykk.

Med et pøsende regnvær var ”Klossen” god å ha for aktive og spreke agenter. Her dro den flotte lederstaben med både voksne og ungdommer i gang fallskjermlek, tante Knute og ulike fotballvarianter. Utendørs var det refleksløp, 30 tallslek, husking og boblebad (zalo i vanndammer).

Leirkvelden var også en suksess. Et trivelig kjøkkenpersonale serverte taco og agentkake. Leker, konkurranser og premiering etter ”Agent duellen” ble applaudert med et smell fra ballongskjørtene til konferansierene. Det gav god stemning.

Leirsangen, Søndagsskolens egen rap ”Opp, opp, opp, Jesus lever i dag” gikk igjen hele helga. Det ble forklart at det var dette oppdraget disiplene fikk; Gå å fortell at Jesus lever. Disiplene var på en måte Jesus sine agenter. De tok oppdraget, kunne Ann Kristin bekrefte, ellers ville ikke vi vært på Frænabu denne helga. Men dette oppdraget er ikke fullført enda. Til det trengs det stadig nye unge og gamle agenter!

Tekst: Kari Mette Bull Sylte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *