Flott Haustmesse på Visthus

Lørdag 29. september var det klart for den tradisjonelle Haustmessa på Visthus Leirsted. I år ble resultatet 56 677,- i løp et av 4 timer !.

Haustmessa på Visthus er en spesiell opplevelse på flere måter. Med auksjon av høstens grøde og mange andre ting er det en dag utenom det vanlige.

Tradisjonen tro hadde vi denne gang også besøk fra Finnmark. I år var Roald Evensen byttet ut med Ungleder i leder i Finnmark, Håkon Garvo. Han hadde med seg sin far som også er Kretsleder i Finnmark Indremisjon, Paul Tore Garvo. De to bidro med flott sang og god forkynnelse.

Lørdagens auksjonarius var Ole H. Sekkeseter som ledet dagen med myndig hånd. Mange forskjellige varer skulle auksjoneres bort. Det var mange slags sorter fisk. Sortene var alt fra røykt torsk, hyse, lysing, lange og selvfølgelig laks. I tillegg bestod auksjonsartiklene av saft, bær, syltetøy og forskjellige sorter bakverk. Det kan nevnes at Kjell Hatlens havrekjeks solgte meget bra. Folket som kommer denne dagen har med seg en stappfull lommebok.

Auksjonen minner i grunn en god del om Astrid Lindgrens, Emil i Lönneberget og episoden om « Auksjonen i Backhorva», dog selvfølgelig uten den sterkere drikke. Det er rett og slett en opplevelse å være tilstede under Haustmessa. Matvarene blir solgt unne i et rekordtempo. Prisene er skyhøye.  Kiloprisen på 1 kilo med røykt torsk kunne for eksempel variere mellom 150-250,- . Det er tydelig at givergleden er det ingenting å si på.  Det var en god del som reiste hjem med bokstavelig talt, stor fangst.

Det var også to åre-omganger med mange fine gevinster. Loddbøker gikk i omløp hele dagen, der trekningen var helt på slutten arrangementet.

Ellers var det salg av mat. En kunne la seg friste av rømmegrøt, risengrynsgrøt, pølse med brød, karbonadesmørbrød, kaker, kaffe m/mer. I det hele tatt et etegilde.

Driftsstyret for Visthus hadde ansvaret for dagen. Det er ingen tvil om de har lagt ned en stor innsats.  Alle som hadde tatt turen til Visthus denne dagen hadde en kjempefin dag på alle måter. Latteren og smilene satt løst, selv om det var en del mindre folk enn i fjor.

Som skrevet over ble resultatet 57 677,- . Driftssyreleder på Visthus, Ole Harald Sekkeseter sier : «Vi er godt fornøyd med resultatet, tatt i betraktning at det var noen færre som tok turen enn i fjor».

Tusen takk til alle som har bidratt til at en kan arrangere Haustmesse på Visthus. En spesiell takk til driftsstyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *