Høgtun Folkehøgskole på tur

Elevene på Høgtun har vært på tur. Stipendiat Dyveke Belsnes deler her sine opplevelser fra Equador med oss.

Vi reiser til Ecuador!

Elever ved Høgtun folkehøgskole reiste i januar på skoletur til Ecuador. Der fikk vi oppleve mange av landet store kontraster, både i kultur, landskap og levesett. Vi besøkte verdens høyeste hovedstad, så jordbruk på over 3000 moh, beundret stjernene over regnskogen og surfet langs kysten utenfor små fiskelandsbyer. En reise fylt av fantastisk opplevelser, i et land med imøtekommende mennesker.

Med buss kunne vi reise gjennom hele landet, som på korte avstander kan by på store forskjeller. Blant disse forskjellene var det bylivet, som tilbød lokal mat, mektige katedraler og markeder med klær, kunstgjenstander og håndtverk. I slummen San Fransisco fikk vi innblikk i Ecuadors fattigdom, som likevel er rik på liv, aktivitet og håp om en bedre fremtid. Sammen spilte vi fotball med den lokale fotballklubben drevet av misjonsalliansen.

Høyt oppe i Andesfjellene besøkte vi en barneskole, som Høgtun blant annet er med å støtte. Her var vi med på det første steget til oppussing av skolen. Vi fikk også komme nær barn og voksne på en måte som er umulig for vanlige turister. Gjennom sang og lek fikk vi kontakt på tross av språkforskjellen. Vi så også hvordan den lille landsbyen med få ressurser, jobbet sammen for å fremme lokalmiljøet.

Med elvekano reiste vi så på El Napo til bambushytter i regnskogen. Her fikk vi oppleve Ecuadors vakreste og mest spennende økosystem. Med et rikt mangfold i dyreliv, og et grønt tak som strakte seg til horisonten fikk vi en smak av undrene i regnskogen. Her kunne vi spise frukten rett fra treet, og fikk visning i prosessen å lage sjokolade, helt fra bønnen hang på treet til ferdig produkt.

Det er mer ved denne reisen enn vi kan få sagt her. Den har inspirert oss til å tenke nytt på lykke, og til å sette pris på hverandre som individer og en samlet gruppe. Denne reisen har gitt oss minner for livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *