Molde Folkehøgskole 100 år

Rektor Helge Kjøll jr. ved Molde Folkehøgskole

Rektor Helge Kjøll jr. ved Molde Folkehøgskole

I slutten av september markerte Molde Folkehøgskole at det var 100 år siden skolen startet.

Det er nøyaktig 100 år siden daværende Rauma Ungdomsskole ble startet. De to første årene holdt skolen til på Hjelset, før man i 1919 flyttet til Bjørset og dagens skoleområde. Mye har skjedd siden den gang, og i jubileumsboka som er ført i pennen av Asle Hetlebakke får du en fin oversikt over livet ved skolen igjennom hundre år. Boka kan kjøpes ved å henvende deg til skolen eller til NRI.

Hundreårsjubileet ble feiret over tre dager i september. Torsdag 21. september var ansatte, styret, kretsstyret og innbudte gjester samlet til jubileumsmiddag på Romsdalsmuseet. Her fikk vi blant annet hilsen fra kretsformann Leif Harberg og tidligere rektor Kristian Helland.

Fredag var det en flott jubileumskonsert med Arne Pareli med band, før det hele nådde sitt høydepunkt med jubileumsfesten lørdag 23.september. Det ble en fantastisk fest med et variert og rikholdig program.  Det var bl.a. mye flott sang og musikk ved tidligere elever, bl.a. Bente Andås som akkurat har avsluttet sine studier ved Bårdarakademiet i Oslo.

Det var historisk tilbakeblikk ved forfatter av skolens jubileumsbok Asle Hetlebakke. Det var hilsen fra ordfører Torgeir Dahl og representanter fra ulike organisasjoner.

I sin festtale sa Kjell Magne Bondevik bla. -Oppveksten på folkehøgskolen ga meg en ballast som jeg har hatt med meg resten av livet. Bondeviks far var rektor på det som den gang het Rauma Folkehøgskole. Rektorboligen lå inne på skolens område på Bjørset og Bondevik bodde her de første 16 år av sitt liv. Han vokste opp med lærere, folkehøgskoleelever, liv og røre og den Grundtvigske dannelsestanken som en helt naturlig del av livet.

Festsalen var fylt opp til randen av elever og gjester. Festen fikk en fantastisk avslutning da skolens 124 elever gikk fram og sang tre nydelige gospellåter. Etter festen var det tid for bevertning med påsmurte snitter og marsipankake.

En tanke om “Molde Folkehøgskole 100 år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *