AWANA

kretslederenharordet[1]Vi har fått et unikt verktøy for å gjøre barn- og unge til varige Jesu disipler. La oss bruke det!

AWANA er et redskap for å gjøre unge mennesker til Jesu disipler

I den siste tiden har du som leser Sambåndet, Dagen eller følger med på ImF/NRI sine hjemmesider sett og lest mye om noe som kalles AWANA.

AWANA er et opplegg for å forkynne evangeliet for barn- og unge i alderen 0-18 år. Det er utviklet i en menighet i USA, og brukes i dag i over 120 land av mange forskjellige menigheter og kirkesamfunn. Indremisjonsforbundet har fått lov å ta AWANA til Norge, og generalsekretær Erik Furnes kaller dette for den viktigste satsingen ImF har gjort i hans tid som generalsekretær. I mars i år var 15 personer fra vår krets (de fleste fra Molde IM) på en stor AWANA-konferanse i Sandnes.

Det som gjør at vi har så stor tro på dette opplegget som et redskap for barne- og ungdomsarbeidet i fremtiden, er fokuset på systematisk bibelopplæring og disippelgjøring. Jeg vil så sterkt jeg bare kan oppfordre alle dere som driver barne- og ungdomsarbeid rundt omkring, om å ta kontakt med kretskontoret for å få vite mer om AWANA. Dette er et opplegg som passer både store forsamlinger og kan tilpasse de små lagene.

Hver generasjon og her tid krever arbeidsmetoder som passer. Vi kan ikke drive barnearbeid på samme måten i dag som på 1970 tallet. Budskapet er det samme, formidlingen må hele tiden tilpasses den virkelighet vi lever i. Dette betyr ikke at det som har vært før ikke var bra eller fungerte, men vi må hele tiden se på hva som er mest tjenlig. Det er f.eks. få i dag som vil hevde at data og pc er en ulempe på et kontor, og som ønsker seg tilbake til skrivemaskinens tid.

Slik må vi også tenke i misjonsarbeidet. Vi tror at AWANA er et redskap Gud har gitt oss for å nå neste generasjon barn- og unge med budskapet om Jesus Kristus.

Styrke til AWANA er som nevnt systematisk bibelundervisning og det å gjøre de unge til Jesu disipler. I flere generasjoner har vi samlet barn- og unge til lagsmøter og holdt andakt kombinert med en eller flere aktiviteter. Det skal vi fortsette med, men vi ser også at de synlige fruktene av lagsarbeidet vårt er forholdsvis små. Svært få av de barna som går f.eks. på VING er med i kristent arbeid som voksne. Dette smerter oss, selv om vi vet at Guds ord gjør sin virkning og ikke vender tomt tilbake.

Der AWANA har vært brukt over tid, viser tall og fakta at antallet barn som bli en Jesu disippel i vosken alder er dramatisk mye høyere enn det vi ser i vårt land i dag. Vi tror derfor at dette er noe Gud har gitt oss – for Norge anno 2017. Vi ønsker at barna ikke bare skal komme innom VING nå og da, vi ønsker at de skal møte et systematisk arbeid for å bevare de hos Jesus. Her er AWANA et svært godt redskap, også for de små lagene som ikke har så mange ledere eller så store ressurser. Kanskje er tiden kommet for at VING-laget skal drives videre på en ny måte? Kanskje er tiden kommet for at vi skal bruke våre ressurser på en litt annen måte enn før?

AWANA er mye mer enn «enda et amerikansk fenomen som er kommet til Norge». Det er kort og godt bibelundervisning og disippelgjøring satt i system og tilpasset dagens virkelighet.

Jeg anbefaler alle som driver barne- og ungdomsarbeid om å tenke, be og vurdere om deler av AWANA-opplegget skal bli tatt i bruk på ditt bedehus. For fremtidens skyld, for barnas skyld, for Jesu skyld.

Arild Ove Halås

Kretsleder Nordmøre og Romsdal Indremisjon

En tanke om “AWANA

  1. Sigrun Urdal Svingen

    Jeg kjenner stor glede og forventning over- og har forventninger til at Indremisjonen nå tar i bruk Awana. Det høres veldig lovende ut og i alt arbeid blant barn og unge er det jo ønsket om at de skal møte Jesus, kjenne ham og bli hos ham som er drivkraften. Derfor er det så gledelig å lese om den gode statistikken på nettopp det ved bruk av Awana.
    Må Gud velsigne arbeidet videre!

    Kvinne, Molde

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *